لایسنس GPL

در این قسمت شما با لایسنس GPL (پروانه عمومی همگانی گنو، به انگلیسی: GNU General Public License)، تاریخچه و قوانین آن آشنا خواهید شد.

قبل از شروع از آنجایی که مخاطبان وردپرس نیاز افرادی متخصص و حرفه ای در رشته طراحی وب هستند، ما در نظر گرفتیم که وقت کافی برای خواندن کل این مقاله را نداشته باشند بنابراین قبل از شروع یک خلاصه از کل متن و یکسری از سوالات رایج بین مشتریان را در زیر آورده ایم تا با خواندن آن پاسخ سوال های خود را دریافت کنید و در آخر اگر وقت و حوصله کافی را داشتید میتوانید توضیحات کلی را نیز مطالعه کنید.

در یک کلام تمامی محصولات سایت ما نظیر قالب وردپرس و افزونه وردپرس به صورت کاملا قانونی و تحت لایسنس GPL برای فروش گذاشته شده اند و به شما این اجازه را میدهد که به هر تعداد، هر زمان و بر روی هر تعداد سایتی که بخواهید این محصولات را نصب و استفاده بکنید و از این بابت خیالتان راحت باشد که از محصولات اورجینال و قانونی استفاده میکنید.

آیا شما کد فعالسازی (License Key) برای محصولات ارائه میدهید؟

خیر ما کد فعالسازی ارائه نمیدهیم. تمامی محصولات ما تحت لایسنس GPU ارائه میشوند و نیازی به کد فعالسازی ندارند و به صورت کامل کار میکنند (برخی از محصولات محدودیت هایی از سمت فروشنده برای این مدل لایسنس دارند که با مطالعه توضیحات تکمیلی به آن ها پی میبرید) کدهای فعالسازی فقط برای آپدیت خودکار و پشتیبانی از تولید کننده اصلی به کار می آیند که ما این وظیفه را به جای آنها بر عهده داریم. با این حال برای برخی محصولات کد فعالسازی از سمت ما ارائه میشود.

آیا فایل ها و دانلود ها قانونی هستند؟

بله، تمامی محصولاتی که داخل سایت ما عرضه میشوند ۱۰۰ درصد قانونی میباشند و میتوانید با خیال راحت به هر تعداد که بخواهید از آنها استفاده بکنید.

آیا محصولات اورجینال هستند؟

بله، تمامی محصولات ۱۰۰ درصد اورجینال میباشند و برای تک تک محصولاتی که داخل سایت ما قرار دارند ما یک عضویت از فروشنده اصلی در اختیار داریم و فایل ها را به صورت مستقیم از سرور آنها دانلود و در اختیار شما عزیزان قرار میدهیم بدون هیچگونه دستکاری در فایل ها.

آیا شما سازندگان این محصولات هستید؟

خیر، ما فقط واسطی هستیم بین شما و سازندگان اصلی این محصولات و هیچگونه دخالتی در ساخت و توسعه این محصولات نداشته ایم.

آیا این قالب ها و پلاگین ها را بر روی چند سایت میتوانم استفاده بکنم؟

بله که میتوانید، بر خلاف بقیه مارکت ها ما شما را تشویق میکنیم تا محصولات را تا جایی که میتوانید استفاده کرده و حتی به صورت رایگان در اختیار دوستان خود قرار دهید تا آنها نیز استفاده بکنند هدف ما درآمد زایی از این راه نیست، به علت مشکلاتی که در حال حاضر طراحان داخل کشور بخاطر تحریم ها دارند نمیتوانند به راحتی کار کنند ما فقط میخواهیم تا جایی که بتوانیم کمکی به تمامی نابغه های کشورمان بکنیم و هزینه ناچیز برای محصولات فقط برای حمایت مالی ما بوده تا بتوانیم بهتر از قبل به شما عزیزان خدمات بدهیم.

آیا شما آپدیت محصولات را نیز ارائه میدهید؟

بله، بعد از خرید یک محصول، شما برای همیشه به آپدیت های آن دسترسی خواهید داشت و بلافاصله بعد از این که ما از آپدیت یک محصول توسط سازنده آن مطلع شویم آن را برای دانلود در اختیار شما قرار میدهیم.

 

پروانه عمومی همگانی گنو

پروانهٔ عمومی همگانی گنو (به انگلیسی: GNU GPL سرواژهٔ GNU General Public License) یکی از مجوزهای بسیار رایج نرم‌افزارهای آزاد است که ضمانت می‌کند کاربران حق مطالعه، ویرایش، اشتراک‌گذاری و انتشار نرم‌افزار را خواهند داشت. به ادعای وبگاه گنو مورد استفادهٔ بیش از نیمی از نرم‌افزارهای آزاد قرار گرفته‌است. عموماً این پروانه را به نام جی‌پی‌ال که صورت خلاصه شدهٔ عبارت جنرال پابلیک لایسنس است می‌خوانند.

از معروف‌ترین سیستم‌عامل‌ها و نرم‌افزارهای تحت مجوز گنو می‌توان سیستم‌عامل‌های گنو/لینوکس و بسته‌های نرم‌افزاری گنو اشاره کرد.

تاریخچه

GPL توسط ریچارد استالمن در سال ۱۹۸۹ نوشته شده‌است، برای استفاده با برنامه‌هایی که به عنوان بخشی از پروژه گنو منتشر شده‌است. GPL اصلی مبتنی بر وحدت مجوزهای مشابه بود که برای نسخه‌های اولیه GNU Emacs (۱۹۸۵)، Debugger GNU و کامپایلر GNU C استفاده می‌شد. این مجوزها حاوی مقررات مشابه GPL مدرن بودند، اما مخصوص هر برنامه، با وجود اینکه مجوز یکسانی دارند، آنها را ناسازگار جلوه دادند. هدف استالمن تولید یک مجوز است که می‌تواند برای هر پروژه ای مورد استفاده قرار گیرد، بنابراین امکان ایجاد کد برای بسیاری از پروژه‌ها فراهم می‌شود.

نسخه دوم مجوز، نسخه ۲، در سال ۱۹۹۱ منتشر شد. طی ۱۵ سال بعد، اعضای جنبش نرم‌افزار آزاد نگران مشکلات موجود در مجوز GPLv2 بودند که می‌تواند به شخصی اجازه دهد از نرم‌افزارهای دارای مجوز GPL به شکلی خلاف مجوز سوء استفاده کند. این مشکلات شامل tivoization (درج نرم‌افزار دارای مجوز GPL در سخت‌افزار است که از اجرای نسخه‌های اصلاح شده نرم‌افزار آن خودداری می‌کند)، موارد سازگاری مشابه مواردی که از پروانه کلی عمومی Affero — و معاملات ثبت اختراع بین مایکروسافت و توزیع کنندگان آزاد و منبع آزاد استفاده می‌شود. نرم‌افزاری که برخی به عنوان تلاش برای استفاده از حق ثبت اختراع به عنوان سلاحی علیه جامعه نرم‌افزار آزاد استفاده می‌کردند.

نسخه ۳ برای تلاش برای رفع این نگرانی‌ها ساخته شد و در ۲۹ ژوئن ۲۰۰۷ رسماً منتشر شد.

مشتقات

متن GPL خود دارای حق چاپ است و کپی رایت توسط بنیاد نرم‌افزار آزاد نگهداری می‌شود.

FSF به افراد اجازه می‌دهد تا مجوزهای جدیدی را براساس GPL ایجاد کنند، تا زمانی که مجوزهای اخذ شده از مقدمه GPL بدون اجازه استفاده نکنند. اما این دلسرد کننده است، زیرا چنین مجوزی ممکن است با GPL ناسازگار باشد و باعث گسترش مجوز ادراک شده می‌شود.

سایر مجوزهای ایجاد شده توسط پروژه گنو شامل گنو ال جی پی ال، مجوز مستندات آزاد GNU و پروانه عمومی همگانی آفرو است.

متن GPL به خودی خود تحت GPL نیست. مجوز حق چاپ مجوز اصلاح مجوز را مجاز نمی‌داند. کپی و توزیع مجوز مجاز است زیرا GPL به گیرندگان نیاز دارد تا “کپی از این مجوز را به همراه برنامه” دریافت کنند. طبق GPL FAQ، هر کسی می‌تواند مجوز جدیدی را با استفاده از نسخه اصلاح شده GPL بسازد تا زمانی که از نام دیگری برای مجوز استفاده کند، “GNU” را ذکر نکنید و مقدمه را حذف کنید، اگرچه از مقدمه در آن استفاده شود. مجوز اصلاح شده در صورت اجازه استفاده از آن از بنیاد نرم‌افزار آزاد (FSF) بدست می‌آید.

منبع: ویکی پدیا